
Home > Nieuws > Voedselverspilling tegengaan
30 maart 2015Het project ‘Duurzaam Gezond’ van stichting Landwaard over het tegengaan van voedselverspilling en het afsluitende seminar hiervan eind januari in het Radboudumc waren een groot succes. Insula Dei Huize Kohlmann was een van de deelnemende instellingen en stond samen met Landwaard op de cover van een recent nummer van vakblad Food Hospitality. Uit Wagenings onderzoek is gebleken dat er gemiddeld 30 tot 50 procent voedselverspilling in ziekenhuizen is. Reden voor Landwaard om het project ‘Duurzaam Gezond’ op te zetten, waarin anderhalf jaar onderzoek werd gedaan naar maaltijdvoorziening en de organisatie daarvan bij Nederlandse en Duitse instellingen.
Yuska Teunissen, manager sector facilitair van Insula Dei Huize Kohlmann zegt in Food Hospitality: “(…) Ons doel was om de duurzame kwaliteit te verhogen en de totale kosten terug te dringen.” Dat is gelukt: na het doorvoeren van een aantal verbeteringen scoorde Insula Dei bij de tweede meting 9% minder voedselverspilling. En er is nog meer besparing mogelijk volgens Yuska. Wim Combé, hoofd voeding & techniek, is tevreden over de veranderde houding van het keukenteam. In het vakblad zegt hij: “De medewerkers van de afwaskeuken laten de koks nu zien wat er terugkomt. Iedereen is er bewust mee bezig.”
Zie ook Landwaard: in de pers met Duurzaam Gezond.
Locatie Insula Dei
Velperweg 139
6824 HK Arnhem
Stuur een bericht naar Insula Dei
Locatie Huize Kohlmann
Beekstraat 40
6811 DW Arnhem
Stuur een bericht naar Huize Kohlmann
Insula Dei Huize Kohlmann is lid van ActiZ, organisatie van zorgondernemers.