ID Privé - Insula Dei Huize Kohlmann
Logo Insula Dei Huize Kohlmann
Icoon telefoon 026 369 79 89
Lettervergroter
Facebook

Home > Zorg > ID Privé

ID Privé

Warme dementiezorg binnen de muren van Insula Dei

gesprekVoor mensen met dementieproblematiek die niet meer zelfstandig in hun eigen huis kunnen of willen wonen, hebben wij in locatie Insula Dei een nieuwe thuiszorg-annex-woonzorgvorm ontwikkeld: ID Privé. In een huurappartement op Noord 3 woont u zoveel mogelijk in uw eigen privésfeer, zoals het is (of was) bij u thuis.

Uitgangspunt voor uw verblijf op ID Privé is uw welbevinden. De omgeving waarin u woont lijkt op thuis. U hebt zelf een sleutel van uw appartement – met een unieke, herkenbare voordeur – , u woont in uw eigen inrichting en gebruikt uw eigen linnengoed. De zorgmedewerkers heten hier woonbegeleiders en dragen geen uniform maar gewone kleding.

Bent u mantelzorger, dan gelden voor u dezelfde voordelen: ID Privé voelt als thuis, u bent zelf de baas over wat u hier doet en wanneer, en u wordt ondersteund. Met de woonbegeleiders spreekt u af wie wat doet, zodat u niet overbelast raakt.

Voor gezamenlijke activiteiten en gezelligheid is er in ID Privé eigen een ontmoetingsruimte, Sociëteit De Buitenplaats, waar u kunt kaarten, babbelen en borrelen. Ook wordt er wel eens een klein klassiek concert georganiseerd. In de brasserie beneden kunt u samen met anderen genieten van gerechten uit de eigen keuken van Insula Dei.

ID Privé is meer dan thuiszorg binnen de muren van Insula Dei. ID Privé is vooral bedoeld voor mensen met een aanzienlijke behoefte aan privacy, die hun eigen leefritme en -stijl willen behouden. Als cliënt woont en leeft u zoals thuis, als mantelzorger hebt u een actieve rol waarin u naar behoefte ondersteund wordt door onze professionals. Cliënten kunnen zich ondanks voortschrijdende dementie thuis blijven voelen, terwijl alle zorg en voorzieningen van Insula Dei binnen bereik zijn.

Wennen vóór de verhuizing

Kenmerkend voor ID Privé is dat de overgang van de eigen woonsituatie naar het nieuwe thuis zo soepel mogelijk verloopt. Daarom leveren onze woonbegeleider(s) al 14 dagen voor uw verhuizing de noodzakelijke ondersteuning en zorg bij u aan huis. Zo kunt u aan elkaar wennen en ziet u na de verhuizing bekende gezichten. Ons team krijgt een goed inzicht in uw gewoontes en behoeften. Dat is een heel goede basis voor het wonen en de thuiszorg in ID Privé.

Indicatie, eigen bijdrage

Voor ID Privé hebt u een indicatie nodig van het CIZ, op basis van de Wet langdurige zorg (Wlz), waarbij u kiest voor een vpt: volledig pakket thuis. ‘Thuis’ is in het geval van ID Privé een gehuurd zorgappartement, maar het gaat nog steeds om thuiszorg. Voor thuiszorg moet u een eigen bijdrage betalen. Bij het CAK kunt u de hoogte van uw eigen bijdrage berekenen. De woonzorgconsulenten van Insula Dei Huize Kohlmann geven u graag meer informatie en kunnen u helpen bij het aanvragen van een indicatie.

Woonzorgarrangement en Zorgleveringsovereenkomst

Met onze woonzorgconsulenten spreekt u een passend woonzorgarrangement voor uw huurappartement af. Voor de zorg in ID Privé (Insula Dei, Noord 3), stellen wij samen met u een zorgleveringsovereenkomst en een zorgleefplan op. In het eerste document worden alle algemene afspraken over wonen en thuiszorg vastgelegd; in het zorgleefplan gaat het specifiek over úw zorg en uw wensen. Hier kunt u de Algemene voorwaarden voor de zorgleveringsovereenkomst en het zorgleefplan downloaden.

Uitgebreide informatie over het wonen en de zorg in onze zorgcentra vindt u hier:

 

Locatie Insula Dei
Velperweg 139
6824 HK Arnhem
Stuur een bericht naar Insula Dei

Locatie Huize Kohlmann
Beekstraat 40
6811 DW Arnhem
Stuur een bericht naar Huize Kohlmann

Insula Dei Huize Kohlmann is lid van ActiZ, organisatie van zorgondernemers.

Actiz organisatie van zorgondernemers logo Gastvrijheidszorg met 4 sterren