Corona nieuws - Insula Dei Huize Kohlmann
Logo Insula Dei Huize Kohlmann
Icoon telefoon 026 369 79 89
Lettervergroter
Facebook

Home > Corona nieuws

Corona nieuws

01-07-20: Vanaf 2 juli mogen cliënten per week 3 bezoekers ontvangen, dit hoeven geen vaste bezoekers meer te zijn. Bezoek kan samen met de cliënt op gepaste afstand van minimaal 1,5 meter, buiten gaan wandelen. Bij Insula Dei zijn de terrassen en is het restaurant alleen geopend voor cliënten omdat we maar een beperkt aantal gasten mogen ontvangen. Bezoek is alleen op reservering via de site welkom en meldt zich bij binnenkomst bij de portier voor de veiligheidscheck. Cliënten kunnen bij ID weer gebruik maken van de winkel, de kapsalon, de fysio en 2 x per dag van activiteiten. Het plein bij de hoofdingang blijft in tact voor cliënten omdat dit een fijne ontmoetingsplaats is. Bezoek, leveranciers en personeel maakt gebruik van de achteringang.

26-06-20: Vanaf 26 juni is het voor bewoners van Insula Dei mogelijk om op het landgoed te wandelen, dat kan op individuele basis maar ook met de vaste bezoeker. Bewoners van Huize Kohlmann kunnen wandelen in de tuin van de parochie, zelfstandig of met hun vaste bezoeker. In beide gevallen moet de 1,5 meter afstandsregel gehandhaafd worden. De terrassen, het plein en het restaurant van ID zijn alleen geopend voor cliënten, zodat we het toegestane maximum gasten niet overschrijden en de 1.5 meter afstand kunnen waarborgen. Bezoek maakt gebruik van de achteringang bij ID, voorlopig geldt nog dat 2 vaste bezoekers ieder 1 uur welkom zijn per week per bewoner.

12-06-20: Per 15 juni mag iedere cliënt 2 vaste bezoekers aanwijzen die ieder 1 uur per week op bezoek komen. Kiest de cliënt voor 1 vaste bezoeker dan mag deze 2 x 1 uur per week komen. Spontaan bezoek is niet mogelijk, alleen op reservering via de website.  Vanaf 15 juni starten op Insula Dei 1 x per dag activiteiten en vanaf 22 juni 2 x per dag. Huize Kohlmann biedt op beide afdelingen dagelijks activiteiten aan. 
De kapper, pedicure, fysio en Beter Horen zijn weer welkom op locatie ID en alleen op afspraak te bezoeken. Er wordt gewerkt conform hygiëneregels die de betreffende brancheverenigingen stellen. Voorwaarde voor versoepeling blijft dat in elk geval er geen coronabesmetting heerst.

27-05-20: Per 2 juni is 1 vaste bezoeker per bewoner per week welkom op onze locaties. De bewoners bepaalt wie deze vaste bezoeker moet zijn. Verpleeghuislocaties moeten wel kunnen voldoen aan de voorwaarden uit de handreiking voor bezoekbeleid. Organisaties hebben tot 15 juni de tijd om voorzichtig te starten met het toelaten van één bezoeker per bewoner. In nauw overleg met de Cliëntenraad, de Ondernemingsraad, de Verpleegkundige en Verzorgende adviesraad, de specialisten ouderengeneeskunde en het management is aan het bezoek een aantal voorwaarden gesteld. In ieder geval blijft de anderhalve meter afstand regel gehandhaafd evenals de hygiëne voorschriften. Momenteel wordt gewerkt aan een boekingsmodule op de website. 

14-05-2020: U kunt nu online uw raambezoek reserveren met uw naaste bij Insula Dei. Bij raambezoek ziet u uw naaste achter glas en spreekt u met haar/hem via een microfoon. HIER vindt u meer informatie over de werkwijze. Bij Huize Kohlmann was al raamcontact mogelijk, dit kunt u bespreken met de afdelingen op HK.

10-05-2020: De bezoekmaatregelen voor verpleeghuizen worden helaas nog niet versoepeld door het kabinet. We verzoeken u uw naaste nog niet te bezoeken, ook al weet u dat hij/zij naar buiten gaat. Om u te helpen herinneren hebben we een lint gespannen om de terrassen van gebouw Zuid af te bakenen. De minister maakte bekend dat we stap voor stap overgaan tot versoepeling van de maatregelen. In het kort vindt u HIER de stappen met data. 
Mocht er toch corona binnen de organisatie geconstateerd worden dan zijn wij daar op voorbereid en treedt direct het betreffende protocol in werking. Voor nu volgen wij de landelijke richtlijnen van het Rivm, Verenso en van Actiz.

08-04-2020: Premier Rutte en minister van Volksgezondheid De Jonge hielden 7 april een persconferentie na crisisoverleg van het kabinet. Grote nieuwe maatregelen werden niet aangekondigd. Wel het uitdrukkelijke advies om het Paasweekend binnen te blijven en de huidige maatregelen te hanteren. De terugkeer naar een ‘normale’ samenleving is een zaak van lange adem volgens de premier. Het kabinet wil inzetten op apps om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, zolang de privacy gewaarborgd is. 

02-04-2020: Ouderenzorgorganisaties en thuiszorg in regio Arnhem ondersteunen ziekenhuis Rijnstate.
Ouderenzorgorganisaties en thuiszorgorganisaties in Arnhem en omgeving bundelen hun krachten, zodat de toenemende druk op de intensive care van ziekenhuis Rijnstate verminderd kan worden. Ziekenhuis Rijnstate heeft de maximale capaciteit nodig om de ernstig zieke patiënten zorg te kunnen bieden. De zorgorganisaties stellen delen van hun locaties ter beschikking voor de opvang van patiënten die geen corona hebben, maar wel (na)zorg nodig hebben of voor patiënten bij wie corona vastgesteld is.
HIER vindt u het persbericht met alle informatie.

30-03-2020: Graag bieden we u de mogelijkheid om met uw naaste ditgitaal contact te onderhouden. Daarom hebben we een procedure “beeldbellen” opgesteld. Deze vindt u HIER.
Daarnaast bedrukken we dat fysiek contact en bezoek niet is toegestaan, onze locaties zijn gesloten. Deze ingrijpende maatregel is om de veiligheid van bewoners en medewerkers te waarborgen.

24-03-2020: Op 23 maart heeft de overheid de maatregelen om besmetting met het coronavirus aangescherpt. De belangrijkste leest u HIER.

Heeft u vragen over de maatregelen die IDHK neemt kijk dan eerst bij de meestgestelde vragen en antwoorden.

20-03-2020: Arnhemse verzorgings- en verpleeghuizen sluiten vanaf vrijdag 20 maart 09.00 uur tot nader order de deuren voor bezoekers. Hiermee volgt ook IDHK het landelijk beleid. De nieuwe maatregel moet de kwetsbare groep ouderen beschermen tegen besmetting met het coronavirus.
Wij vragen begrip voor deze maatregel die helaas niet te voorkomen is en realiseren ons wat de impact hiervan is op b
ewoners, personeel, familie en naasten. Leer HIER het persbericht.

19-03-2020: Dagelijks komt het outbreakteam bij elkaar en wordt indien noodzakelijk deze informatie bijgewerkt. Wij hanteren de maatregelen zoals vermeld op de Zorg voor Beter website. Net als andere zorgorganisaties nemen we naast hygiëne maatregelen, extra voorzorgsmaatregelen om onze cliënten en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen.

Activiteiten en dagopvang:
Activiteiten en dagopvang zijn tot nader order afgelast. Activiteiten begeleiders en geestelijk verzorgers bezoeken cliënten op individuele basis. 

Bezoek:
Vanaf 20 maart sluit IDHK haar deuren en volgt daarmee het landelijk beleid tot sluiting van verpleeghuizen. Voor bezoek aan terminale cliënten gelden speciale regels, alleen in overleg met de specialist Ouderengeneeskunde. Neem hiervoor contact op met de EVV-er. We verzoeken u de locaties NIET te bezoeken als het niet strikt noodzakelijk is. Voor het brengen en halen van goederen is een werkwijze opgesteld.

Coronavirus:
Cliënten met koorts en hoesten/verkoudheid worden besmet verpleegd. Een test vindt plaats na consultatie van de arts. Er zijn nog geen positief geteste corona besmettingen binnen IDHK bekend, dagelijks vindt inventarisatie plaats.

Medische dienst:
ParaGo; Het behandelteam van ParaGo voert geen behandelingen uit tenzij. Alleen op voorschrift van de Specialist Ouderengeneeskunde (in overleg met de afdelingsarts).

De behandeling op de afdeling is gericht op noodzakelijke zorg. ParaGo blijft voor de zorgafdelingen goed bereikbaar. 
Pro-voet, de branche organisatie van pedicures, heeft besloten dat er vanaf heden geen behandelingen meer plaatsvinden. Dit geldt ook voor de pedicures die in onze huizen komen.

Opbaren overleden cliënten:
Wij kunnen helaas niet langer zorgdragen voor het opbaren van overledenen in huis. We adviseren de familie contact op te nemen met een uitvaartorganisatie.

Opnames/inhuizing:
In verband met het regionale coronabeleid wordt op dit moment een aangepaste inhuisprocedure gehanteerd, waarin we in nauw overleg met de specialist ouderengeneeskunde beoordelen of we tot een verantwoorde opname kunnen overgaan.
Hierbij geven we in beginsel voorrang aan cliënten vanuit de Arnhemse zorginstellingen. Dat wil echter niet zeggen dat cliënten vanuit andere regio’s of de thuissituatie niet van harte welkom zijn. U kunt voor meer informatie contact opnemen met de woonzorgconsulenten op 026-3697989. Zij denken met u mee in mogelijke oplossingen.

Personeel:
Medewerkers nemen niet deel aan scholingen en bijeenkomsten. Medewerkers met verkoudheidsverschijnselen blijven thuis. MDO’s gaan door, u wordt geïnformeerd over de vorm, dit kan digitaal zijn.

Restaurant en maaltijden:
Het restaurant is tot nader order gesloten. De restaurant medewerkers serveren de maaltijden op de kamers en in de huiskamers van bewoners. Voor bewoners van het landgoed is een maaltijd bezorgservice beschikbaar.

Vrijwilligers:
IDHK kiest ervoor om tot aan versoepeling van de maatregelen geen gebruik te maken van haar vrijwilligers.

Winkel en kapsalon:
De winkel is gesloten. De zorgmedewerkers bestellen met een tablet boodschappen voor de cliënten die bezorgd worden door de winkelmedewerkers. 
De kapsalon is tot nader order gesloten.

Heeft u vragen over het Covid-19 virus dan kunt u gratis bellen met het RIVM via 0800-1351.
Actuele informatie van het RIVM vindt u HIER.

Tabel met symptomen corona, griep en verkoudheid:

Locatie Insula Dei
Velperweg 139
6824 HK Arnhem
Stuur een bericht naar Insula Dei

Locatie Huize Kohlmann
Beekstraat 40
6811 DW Arnhem
Stuur een bericht naar Huize Kohlmann

Insula Dei Huize Kohlmann is lid van ActiZ, organisatie van zorgondernemers.

Actiz organisatie van zorgondernemers logo Gastvrijheidszorg met 4 sterren