Corona nieuws - Insula Dei Huize Kohlmann
Logo Insula Dei Huize Kohlmann
Icoon telefoon 026 369 79 89
Lettervergroter
Facebook

Home > Corona nieuws

Corona nieuws

02-04-2020: Ouderenzorgorganisaties en thuiszorg in regio Arnhem ondersteunen ziekenhuis Rijnstate.
Ouderenzorgorganisaties en thuiszorgorganisaties in Arnhem en omgeving bundelen hun krachten, zodat de toenemende druk op de intensive care van ziekenhuis Rijnstate verminderd kan worden. Ziekenhuis Rijnstate heeft de maximale capaciteit nodig om de ernstig zieke patiënten zorg te kunnen bieden. De zorgorganisaties stellen delen van hun locaties ter beschikking voor de opvang van patiënten die geen corona hebben, maar wel (na)zorg nodig hebben of voor patiënten bij wie corona vastgesteld is.
HIER vindt u het persbericht met alle informatie.

30-03-2020: Graag bieden we u de mogelijkheid om met uw naaste ditgitaal contact te onderhouden. Daarom hebben we een procedure “beeldbellen” opgesteld. Deze vindt u HIER.
Daarnaast bedrukken we dat fysiek contact en bezoek niet is toegestaan, onze locaties zijn gesloten. Deze ingrijpende maatregel is om de veiligheid van bewoners en medewerkers te waarborgen.

24-03-2020: Op 23 maart heeft de overheid de maatregelen om besmetting met het coronavirus aangescherpt. De belangrijkste leest u HIER.

Heeft u vragen over de maatregelen die IDHK neemt kijk dan eerst bij de meestgestelde vragen en antwoorden.

20-03-2020: Arnhemse verzorgings- en verpleeghuizen sluiten vanaf vrijdag 20 maart 09.00 uur tot nader order de deuren voor bezoekers. Hiermee volgt ook IDHK het landelijk beleid. De nieuwe maatregel moet de kwetsbare groep ouderen beschermen tegen besmetting met het coronavirus.
Wij vragen begrip voor deze maatregel die helaas niet te voorkomen is en realiseren ons wat de impact hiervan is op b
ewoners, personeel, familie en naasten. Leer HIER het persbericht.

19-03-2020: Dagelijks komt het outbreakteam bij elkaar en wordt indien noodzakelijk deze informatie bijgewerkt. Wij hanteren de maatregelen zoals vermeld op de Zorg voor Beter website. Net als andere zorgorganisaties nemen we naast hygiëne maatregelen, extra voorzorgsmaatregelen om onze cliënten en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen.

Activiteiten en dagopvang:
Activiteiten en dagopvang zijn tot nader order afgelast. Activiteiten begeleiders en geestelijk verzorgers bezoeken cliënten op individuele basis. 

Bezoek:
Vanaf 20 maart sluit IDHK haar deuren en volgt daarmee het landelijk beleid tot sluiting van verpleeghuizen. Voor bezoek aan terminale cliënten gelden speciale regels, neem hiervoor contact op met de EVV-er. We verzoeken u de locaties NIET te bezoeken als het niet strikt noodzakelijk is. Voor het brengen en halen van goederen is een werkwijze opgesteld.

Coronavirus:
Cliënten met koorts en hoesten/verkoudheid worden besmet verpleegd. Een test vindt plaats na consultatie van de arts. Er zijn nog geen positief geteste corona besmettingen binnen IDHK bekend, dagelijks vindt inventarisatie plaats.

Medische dienst:
ParaGo; Het behandelteam van ParaGo voert geen behandelingen uit tenzij. Alleen op voorschrift van de Specialist Ouderengeneeskunde (in overleg met de afdelingsarts).

De behandeling op de afdeling is gericht op noodzakelijke zorg. ParaGo blijft voor de zorgafdelingen goed bereikbaar. 
Pro-voet, de branche organisatie van pedicures, heeft besloten dat er vanaf heden geen behandelingen meer plaatsvinden. Dit geldt ook voor de pedicures die in onze huizen komen.

Opbaren overleden cliënten:
Wij kunnen helaas niet langer zorgdragen voor het opbaren van overledenen in huis. We adviseren de familie contact op te nemen met een uitvaartorganisatie.

Opnames/inhuizing:
Om ziekenhuisbedden ter beschikking te houden voor slachtoffers van het Coronavirus, neemt IDHK tijdelijk geen nieuwe (wachtlijst) cliënten op tenzij. U kunt met advies en bemiddelingsvragen altijd contact opnemen met de Woonzorgconsulenten op 026-3697989. Zij denken met u mee in mogelijke oplossingen.

Personeel:
Medewerkers nemen niet deel aan scholingen en bijeenkomsten. Medewerkers met verkoudheidsverschijnselen blijven thuis. MDO’s gaan door, u wordt geïnformeerd over de vorm, dit kan digitaal zijn.

Restaurant en maaltijden:
Het restaurant is tot nader order gesloten. De restaurant medewerkers serveren de maaltijden op de kamers en in de huiskamers van bewoners. Voor bewoners van het landgoed is een maaltijd bezorgservice beschikbaar.

Vrijwilligers:
IDHK kiest ervoor om tot 6 april geen gebruik te maken van haar vrijwilligers.

Winkel en kapsalon:
De winkel is gesloten. De zorgmedewerkers bestellen met een tablet boodschappen voor de cliënten die bezorgd worden door de winkelmedewerkers. 
De kapsalon is tot nader order gesloten.

Heeft u vragen over het Covid-19 virus dan kunt u gratis bellen met het RIVM via 0800-1351.
Actuele informatie van het RIVM vindt u HIER.

Tabel met symptomen corona, griep en verkoudheid:

Locatie Insula Dei
Velperweg 139
6824 HK Arnhem
Stuur een bericht naar Insula Dei

Locatie Huize Kohlmann
Beekstraat 40
6811 DW Arnhem
Stuur een bericht naar Huize Kohlmann

Insula Dei Huize Kohlmann is lid van ActiZ, organisatie van zorgondernemers.

Actiz organisatie van zorgondernemers logo Gastvrijheidszorg met 4 sterren