Wonen in Insula Dei - Insula Dei Huize Kohlmann
Logo Insula Dei Huize Kohlmann
Icoon telefoon 026 369 79 89
Lettervergroter
Facebook
headerfoto met senior

Home > Wonen > Wonen in Insula Dei

Wonen in Insula Dei

Rennen Enk van bovenWoonzorgcentrum Insula Dei ligt op het prachtige landgoed Rennen Enk aan de Velperweg, grenzend aan het Park Angerenstein. Een ‘verborgen schat in de stad’, verrassend dicht bij de binnenstad van Arnhem, maar ook bij Velp en Rozendaal. Hier wonen is genieten van de rust en de natuur in het park, de kwaliteit van de voorzieningen – zoals verse maaltijden in de brasserie – en de prettige sfeer onder de mensen. Stadse voorzieningen zoals schouwburg, musea en restaurants zijn in de buurt en goed bereikbaar. Een ‘bewuste levensstijl’ is kenmerkend voor het wonen in Insula Dei, met aandacht voor kwaliteit, en ruimte voor zingeving en spiritualiteit. Het is mogelijk om gezamenlijk met een partner te worden opgenomen. Vraag de woonzorgconsulent naar de mogelijkheden.
Download hier de brochure Insula Dei. Verborgen schat in de stad.

Thuisgevoel

uitzicht-uit-raamWonen in Insula Dei doet u zelfstandig, maar alle voorzieningen en vormen van zorg zijn aanwezig. Daardoor is verhuizing naar een andere zorginstelling meestal niet nodig als de behoefte aan zorg groeit. Alles is gericht op woongenot, warmte en een ‘thuisgevoel’. Een rijk geschakeerd programma met activiteiten, clubs, voorstellingen en uitjes sluit daarop aan. In de twee woonvleugels van het woonzorgcentrum bevinden zich zorgappartementen. Elk appartement heeft een grote raampartij met uitzicht op het landgoed. Inrichting en woonsfeer bepaalt u zelf. Daarnaast zijn er verpleegappartementen met somatische en psychogeriatrische verpleeghuiszorg voor mensen die zijn aangewezen op intensieve verzorging en verpleging in een beschermde woonomgeving. Op het landgoed zijn nog 85 zelfstandige appartementen in andere gebouwen (de ‘Enken’). Bewoners daarvan kunnen desgewenst gebruikmaken van alle faciliteiten en zorg die woonzorgcentrum Insula Dei biedt.
De appartementen worden verhuurd via Stichting Beheer Insula Dei.

Geschiedenis

gevelsteen-insula-dei

Woonzorgcentrum Insula Dei is voortgekomen uit het voormalige kloosterverzorgingshuis op het landgoed. De Zusters van Liefde verleenden vanaf 1863 zorg aan hulpbehoevenden aan het Walburgisplein in Arnhem. Na de oorlog vonden zij een nieuw onderkomen aan de Velperweg, waar in de jaren 50 ook een verpleeghuis (Regina Pacis) en twee scholen werden gebouwd.
De kweekschool werd in de jaren 80 verbouwd tot woonappartementen: Velper Enk en Mariën Enk. En op de plaats van het schippersinternaat Stella Maris verrees in 1997 het appartementencomplex Stellen Enk.

De villa Rennen Enk (bij de entree van het landgoed) was in de 19e eeuw de woning van burgemeester baron Van Pallandt en van 1940-1963 gerechtshof. Daarna werden er appartementen voor ouderen in gemaakt.

In 2008 maakte het oude zorgcentrum plaats voor de huidige nieuwbouw. 2008 was ook het jaar van de fusie met Huize Kohlmann, gelegen op de plaats waar voor de oorlog Insula Dei was gevestigd, aan het Walburgisplein in Arnhem.

Over de geschiedenis van het landgoed: 
www.arneym.nl/rennenenk en Stichting Beheer Insula Dei.

insula-dei-in-ochtendlicht

Locatie Insula Dei
Velperweg 139
6824 HK Arnhem
Stuur een bericht naar Insula Dei

Locatie Huize Kohlmann
Beekstraat 40
6811 DW Arnhem
Stuur een bericht naar Huize Kohlmann

Insula Dei Huize Kohlmann is lid van ActiZ, organisatie van zorgondernemers.

Actiz organisatie van zorgondernemers logo Gastvrijheidszorg met 4 sterren