Duofiets - Insula Dei Huize Kohlmann
Logo Insula Dei Huize Kohlmann
Icoon telefoon 026 369 79 89
Lettervergroter
Facebook
headerfoto met senior

Home > Duofiets

Duofiets

OP DEZE PAGINA KUNT U DE DUOFIETS RESERVEREN VOOR BEIDE LOCATIES. DE FIETS MOET WORDEN OPGEHAALD BIJ LOCATIE INSULA DEI.

De duofiets biedt cliënten een mogelijkheid om buiten te recreëren met een geïnstrueerde begeleider. De duofiets vergroot de wereld van de cliënt, het voorkomt isolement en het voegt iets toe aan het lichamelijk en geestelijk welzijn van de cliënt. Het bevordert het contact tussen de cliënt en zijn of haar begeleider.

Informatie:
De duofiets is een fiets met elektrische trapondersteuning en twee zitplaatsen naast elkaar zodat er plaats is voor een begeleider en een cliënt van IDHK als bijrijder. De duofiets heeft een veiligheidsgordel voor de bijrijder. De fiets heeft een actief stuur voor de begeleider en een passief stuur voor de bijrijder. Desgewenst fietst de cliënt mee of niet. Na tijdsreservering ontvangt u een boekingsbevestiging.

Wel zijn er enkele voorwaarden:
•         Alle bestuurders/ begeleiders moeten de fietsinstructie hebben gevolgd. Deze wordt door IDHK verzorgd. Regelmatig wordt er een training c.q. opfriscursus gegeven. 
          Vrijwilligers, activiteitenbegeleiders, medewerkers van Insula Dei Huize Kohlmann, familie en naasten van de cliënt kunnen deelnemen aan de instructies.

•         De bestuurder / begeleider  is bekend met het gebruik van de duo-fiets en heeft de gebruiksaanwijzing van de duo-fiets vooraf gelezen en het uitleenformulier ingevuld.

•         De cliënt moet de voeten op de pedalen kunnen plaatsen en de voeten op de pedalen kunnen houden. De voeten worden met bandjes op de trappers geplaatst.

•         Van de bestuurder / begeleider wordt verwacht dat hij/zij zich houdt aan de geldende verkeersregels en geen onnodige risico’s neemt.

•         Boetes ten gevolge van vermijdbare verkeersovertredingen zijn voor rekening van de bestuurder / begeleider.

•         Schade ten gevolge van onverantwoord gebruik welke niet vergoed wordt door de WA-verzekering, komt voor rekening van de bestuurder / begeleider.

Wij wensen u veel fietsplezier!

 

Kalender word geladen......
- Beschikbaar
 
- Vol
 
- In behandeling
 
- Gedeeltelijk geboekt

Voornaam*:

Achternaam*:

Telefoon*:

Email*:

Kamernummer*:

Naam client*:

Tijdsblok*:

Locatie Insula Dei
Velperweg 139
6824 HK Arnhem
Stuur een bericht naar Insula Dei

Locatie Huize Kohlmann
Beekstraat 40
6811 DW Arnhem
Stuur een bericht naar Huize Kohlmann

Insula Dei Huize Kohlmann is lid van ActiZ, organisatie van zorgondernemers.

Actiz organisatie van zorgondernemers logo Gastvrijheidszorg met 4 sterren