Wonen in Huize Kohlmann - Insula Dei Huize Kohlmann
Logo Insula Dei Huize Kohlmann
Icoon telefoon 026 369 79 89
Lettervergroter
Facebook

Home > Wonen > Wonen in Huize Kohlmann

Wonen in Huize Kohlmann

interieur Huize KohlmannWoonzorgcentrum Huize Kohlmann is de binnenstadslocatie van Insula Dei Huize Kohlmann. Het kleinschalige gebouw in het centrum van Arnhem ligt naast de Walburgiskerk, vlak bij de Eusebiuskerk en de markt. Een inspirerende en levendige omgeving, met de schouwburg en Rozet (o.a. de bibliotheek), markt en terrassen op loopafstand. De sfeer in het huis is gemoedelijk en vriendelijk. Houdt u van de dynamiek van een stadse woonomgeving? Dan is wonen in Huize Kohlmann misschien wat u zoekt. U kunt in Huize Kohlmann gezamenlijk met een partner worden opgenomen. Vraag de woonzorgconsulent naar de mogelijkheden.

 

Plezierig

Huize Kohlmann met scrabblebordWonen in Huize Kohlmann doet u zelfstandig, maar alle voorzieningen en vormen van zorg zijn aanwezig. Daardoor is verhuizing naar een andere zorginstelling niet nodig als de behoefte aan zorg groeit. U kunt gebruik maken van de diensten van een kapper of een verse maaltijd die in Insula Dei gekookt wordt. Ook bewoners van de 24 aanleunwoningen in de buurt kunnen hier eten. Maar ook kunt u gebruik maken van de Stadskeuken, gevestigd op de begane grond bij Huize Kohlmann. In de bovenste twee etages zijn zorgappartementen gevestigd, waarvan een psychogeriatrische verpleegafdeling.

Wonen in Huize Kohlmann is plezierig door het gevarieerde activiteitenprogramma, waaronder “meer bewegen voor ouderen”, geheugentraining, muziek en zingen met een muziektherapeut, koersbal en bingo, film, uitvoeringen en optredens. U bent op loopafstand van de winkels en andere voorzieningen in het hart van de stad.

Geschiedenis

restaurant huize kohlmannDe Duitse koopman H.W. Kohlmann begon in 1890 in Arnhem een winkel in galanterieën, de ‘Goedkoope winkel’, later HaWeKo genaamd. Het bedrijf floreerde, er kwamen 35 filialen en de rijk geworden heer Kohlmann liet zijn vermogen na aan een charitatieve stichting. Die stichting liet in 1953 Huize Kohlmann bouwen op de plaats waar voor de oorlog Insula Dei had gestaan. Het huis verouderde en in 1985 kwam er nieuwbouw, waarin ook de 25 bewoners van het naastgelegen Joodse verzorgingshuis Beth Zikna een plek vonden. Een gedeelte van het oude Kohlmann werd gerenoveerd en geschikt gemaakt voor zelfstandig wonende ouderen, de huidige aanleunwoningen.

Locatie Insula Dei
Velperweg 139
6824 HK Arnhem
Stuur een bericht naar Insula Dei

Locatie Huize Kohlmann
Beekstraat 40
6811 DW Arnhem
Stuur een bericht naar Huize Kohlmann

Insula Dei Huize Kohlmann is lid van ActiZ, organisatie van zorgondernemers.

Actiz organisatie van zorgondernemers logo Gastvrijheidszorg met 4 sterren